Over ons

CKT Bikes, betrouwbaar met een uniek design

CKT is een familiebedrijf dat al sinds het begin van de jaren negentig actief is in de Taiwanese fietsindustrie en dat sinds 2001 frames in koolstfovezel maakt. Kuang-Tsan Chiang, de president van CKT, is een van 's werelds beste ontwerpers van koolstofvezelfietsen. Zijn frames hebben in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd door hun betrouwbaarheid en uniek design.

Er is de jongste jaren een wildgroei aan productnten van koolstof-vezelfietsen, waardoor sommige constructeurs nogal creatief met de regels omspringen om aan de vraag van hun klanten te voldoen. Heel vaak worden er lagen kunststof en glasvezel gebruikt om de productiekosten zo laag mogelijk te houden. Combineer dat met de groeiende populariteit van frames lichter dan 1 kg en u begrijpt waarom sommige frames zelfs in geheel normale omstandigheden breken.

CKT onderscheidt zich door een heel andere benadering voor de productie van frames in koolstofvezel. CKT pocht niet over het aantal lagen koolstof dat wordt gebruikt. Want als je het frame op de correcte manier bouwt, heeft dat weinig belang. M. Chiang is ervan overtuigd dat het gebruik van hoogwaardige koolstfovezel en de correcte plaatsing van elke koolstoflaag de voornaamste ingrediënten zijn van een hoogwaardig frame.

In tegenstelling tot de meeste andere merken op de mark, die beweren gemaakt te worden waar de onderneming is gevestigd, is CKT trots dat de frames in Taiwan worden gemaakt. Alle zelfdragende CKT-frames worden door bekwame en ervaren technici gemaakt volgens een geheim procedé en in werkomstandigheden die de meeste Europeanen zouden benijden. Alle CKT-frames worden gelakt in Taiwan.